Forskellige snapse

Så blev der lige brugt nogen af essenserne fra lagret til at komme på nye flasker.  

Snaps på Rabarbar :

ca 600 til 800 g. rengjort rabarbar.

Rengør rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 1 cm.

Find et glas med tætsluttende låg 

Kom rabarberne i glasset  og hæld snaps/vodka på, så det dækker. Sæt låg på glasset , og lad snapsen trække.

Allerede efter et par dage har rabarberne afgivet godt med smag og farve, men lad dem gerne trække i 1-2 uger, inden snapsen sies igennem et klæde. Sørg for at presse så meget saft ud af rabarberne som muligt.

Hæld rabarbersnapsen på flasker. Den er klar til at blive drukket, men den kan naturligvis også holde sig i lang tid.

Snaps på Skvalderkål :

  • Ingredienser: 1 flaske vodka (70 cl.), et stort glas med skruelåg, som kan indeholde 1 l, en håndfuld friske blade
  •  Hæld bladene i dit glas og tilsæt din vodka. Lad det trække op til 7 dage. Smag gerne undervejs. Hvis smagen passer dine smagsløg, inden det har trukket de 7 dage, så filtrerer du bladene fra.

Så kom de endelig de  nye karafler. , så her er en ny kollektion så sådan ser den ud fremover..

Så er der plukket valnødder, flækket i fire og kommet i glas, med vodka over.

Skal stå og trække i et år til der igen er nye valnødder.

Så om nogen år er der den dejligste valnøddesnaps..

Lidt nye snapse hældt på flasker...

Snaps på hasselrakler :

Pluk en god håndfuld  lange rakler midt i april, gerne lige når de begynder at åben sig og sende pollen ud. Kom den i et glas med tætsluttende låg, alkohol over så alle er dækket og lad den stå i 2 til 3 mdr.

Filtrer og lagres gerne nogen mdr. Egner sig fortrindeligt til at gemme.

Snaps på Pil / Gæslinger :

Pilesnaps kan laves både forår og efterår. Efter sigende skulle det være den bedste kryddersnaps der findes og meget let at lave. Denne her er lavet i det tidlige forår mens der er gæslinger på grenene.

Skær 4 grene i ca 5 til 10 cm længde og kom der derefter i et glas med tætsluttende låg. Hæld alkohol over så alt er dækket og lad det stå i ca 2 til 3 mdr.Derefter skal den filtreres og må gerne hvile i ca 1 til 2  mdr inden servering.

Snaps på æblekvæder :

Det er  i september/ Oktober at man kan finde modne æblekvæder til én rigtig god snaps. og der findes mange forskellige slags

Vask kvæderne hvis nødvendigt. Skær dem i kvarte og fjern kærner,læg dem i et glas med tætsluttende låg, og hæld alkohol over.De må meget gerne trække i et år eller mere. Filtrer og lad snapsen hvile et par mdr. Smag til og nyd en rigtig god snaps til de kolde vinteraftener.

 

Snaps på Enebær :

Det er nu her sidst i September  / Oktober at man kan plukke disse små sorte bær. Fyld et glas med tætsluttende låg ca 1/3 op med kun de modne bær.

Hæld alkohol på til glasset næsten er fyldt op.

Lad det trække i ca to - fire uger, derefter kan du filtrer snapsen.

Ofte er det nok med ca 10  bær til flere flasker. Så den skal fortyndes meget kraftigt. Men smag dig frem til du finder din egen smag.

Snaps på Hvidtjørn (Bær) :

Pluk de røde bær når de er godt modne.  Hvis nødvendigt skylles de og tørres. En tur på et par døgn i fryseren skader ikke.

Fyld et glas med tætsluttende låg ca ½ op, alkohol over så alle bær er dækket. Stilles mørkt ved stuetemp.

Smag på den undervejs  og ryst glasset. Trækketid ca 6 uger eller længere. Når du synes smagen er iorden, filtrer og lad den hvile gerne  ½ år gerne mørkt. Kan fortynes yderligere.

 

Snaps på Klitroser :

Langs de danske kyster gror denne sort/blå hyben, som er fantatisk til at lave snaps på.

Pluk dem når de er ordenligt modne og ikke overmodne. skyl de små sorte hyben hvis nødvendigt, fjern den visne del hvor blomsten har været.

Derefter deler jeg dem , jeg tørrer dem til de er helt tørret ind. På den måde kan de holde sig  uden at munge. Fylder den i et glas med tætsluttende låg ca 1/3 op alkohol over så alle hyben er dækket.

Lad dem trække i 6 mdr eller mere. Filtrer og lad den hvile  i ca 6 mdr.

En super god snaps som altid hitter.

Snaps på  grønne agern :

Pluk en god håndfuld grønne agern . Flæk dem og læg dem i et glas med tætsluttende låg.

Alkohol over så alle agern er dækket Trækketid ca 12 mdr eller så længe du har tålmodighed. Må gerne ``Eftermodne `` i nogen år. Fortynd efter din egen smag.

Vinder ved lagring.

smager nærmest som cognac

 

Mosebøllebær snaps :

Pluk  en håndfuld mosebøllebær gerne sidst i juli mdr. hvor de er godt modne

Lad dem tørre i et par  døgn.

Læg dem i et tætsluttende glas med låg, og alkohol over så alle bær er dækket

Trækketid 12 mdr. Må gerne ``eftemodne `` i ca 2 år . fortynd efter din smag og du får en virkelig dejlig snaps.

Vinder absolut ved lagring.

 

 

Annettes Valnøddelikør :

Har lavet et forsøg med en valnøddelikør

Brugt 5 valnødder og en masse forskellige ingredienser.

Mit nye påfund :

Fadlagring af valnøddesnaps

fyldt op med 6,3 l Valnøddsnaps årgang 2014

skal smages på om ca 2 år.

Snaps på egeknopper :

Pluk en god håndfuld ikke udsprungne bøgeknopper i det tidlige forår.

Læg dem i et syltetøjsglas med tætsluttende låg og alkohol over så alle er dækket. stil den bagerst i skabet, vent gerne et år eller mere og filtrere da

Vinder ved lagring.

 

 

Revling Snaps :

Følgende ingredienser skal bruges.

Stort syltetøjsglas med låg.

1 flaske alkohol

Pluk modne revling og lad den tørre et par dage så evt. mider og andet utøj dør. kom dem derefter  i et syltetøjsglas med tætsluttende låg. Lad den trække i 6 mdr. eller meget gerne op til flere år. Flitrer og hæld på karaffel eller lign. Må gerne ´´eftermodne i 3 til 6 mdr.

Egner sig til at gemme. bliver kun bedre med tiden.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Werther´s Original :

Lidt af en ``Snydesnaps``

30 Bolsjer sammen med en flaske alkohol i 3 dage.

en rigtig damesnaps.

Hyldebær Snaps :

Pluk ca 4 dl hyldebær når de er godt modne fjern stilke og alt det grønne så kun bærrene er tilbage.

lig bærrene i et glas med tætsluttende låg, kom 1 flaske alkohol over så alle bærrene er dækket, og lad det trække i ca 6 mdr, eller mere, filtrer og fortynd efter smag tilsæt evt lidt akacie honning . Egner sig til at gemme.

 

 

Brombær Snaps :

Pluk ca 3 dl meget modne brombær, lægge dem i et glas med tætsluttende låg og tilsæt 1 flaske alkohol så alle bærrene er dækket.´Lad det trække i ca 6 mdr. filtrer og tilsæt evt. et par dråber akacie honning. Smag til og hæld på karaffel / Flaske. Egner sig ikke til at gemme.

Slåen snaps / Slåen Likør med Gin ( istedet for gin kan du også bruge Rom)

Følgende ingredienser skal  bruges

Modne slåen . og hvis de ikke har fået frost af Moder natur , så i fryseren med bærrene  et par døgn.

Et syltetøjsglas med tætsluttende låg.

Sukker i passende mængde

1 flaske Gin / Rom

Tag dine frosne slåen op af fryseren,og kom dem i glasset .Tilsæt Gin så alle bærrene er dækket. Tilsæt den mængde sukker som der kræves (Kommer  an på mængden af slåen )

Vend glasset forsigtigt de første dage til sukkeret er opløst.

Stil glasset bagerst i skabet og vent i ca 10 til 12 mdr.

filtrer og smag til, og tilsæt evt.mere sukker.

En  slåen likør  kan gemmes i mange år.

`` Stemmepleje ``

Stemmepleje er en bitter med en smag af dyb engelsk lakrids.

Følgende ingredienser skal bruges :

1 flaske Alkohol

 Engelsk Lakrids

 Lakridsrod

 Stjerneanis

Trækketid 14 dage ,derefter må den gerne stå og falde til ro i ca 14 dage ,men kan godt drikkes med det samme. Skal rystes inden brug , da der er meget bundfald.  Nydes bedst efter en tur på køl.

 

Vindstyrke 10  !!

Det er en god bitter som er forebyggende på mange områder.

følgende ingredienser skal bruges :

1 flaske Alkohol

 Lakridspulver ( englesk lakrids ligges i kaffefilter i glasset)

 Laurbærblade

 Stjerneanis

 Sorte Peberkorn

 Enebær

Trækketid 7 dage.Det hele ligges i et syltetøjsglas med tætsluttende låg. vender glasset  par gange i løbet af de 7 dage. Filtreres gennem et kaffefilter. Man kan bruge ingredienserne en gang mere, men så er trækketiden  ca 14 dage.

Porse :

Du skal bruge følgende ingredienser .

ca 1 dl porse blade

1 flaske 0,7 l vodka eller brøndum.

1 syltetøjsglas med tilsluttende låg.

Porse kan plukkes året rundt,men den bedste porse plukker man i det tidlige forår, når de er nyudspungen.

lig bladene  i glasset og vodka på så alle porseblade er dækket

stil den væk og gerne mørkt . En porse snaps er den hurtigste at lave. 3 timer så er den klar eller du kan vente i ca 8 til 10 dage eller meget  længere, gerne i  flere mdr.

filtrer og fortynd efter smag ,jo længere trækketid jo kraftigere er essensen . Kan drikkes med det samme, men vinder ved lagring.

 

Bitter : Ala Gammel Dansk

Du skal bruge følgende ingredienser :

 Skåret Lakridsrod

 Stjerneanis

 Fennikelfrø ( Lige en hurtig tur i en morder )

 Sorte Peberkorn

 Muskatnød

 Muscovodo sukker

 Alkohol

Et syltetøjsglas med tætsluttende låg, gerne så det kan indeholde en L .

Fyld glasset så der er lidt luft foroven , og  fyld derefter en flaske vodka på.

Trækketiden er ca 6 mdr. Filtrer  og lad bitteren stå og modne i ca 2 til 3 mdr.Og bland derefter op efter smag og behag men ca 1:3

Den færdige bitter  skal stå mindst 1 mdr efter den er tappet på flaske. Den kan godt drikkes med et sammne ,men den vinder stort ved lagring.

Perikonsnaps:

Du skal bruge et syltetøjsglas med tætsluttende låg

1 flaske alkohol

1 kop næsten udsprungne perikonblomster.

Pluk blomsterne og lig dem i et syltetøjsglas. Vær opmærksom på at der ikke kommer noget at det grønne med. Hæld en flaske Vodka / Snaps på og lad det trække i 6 til 8 dage. Hvis det trækker feks. en måned eller længere så får du en essens som skal fortyndes meget kraftigt.

Når du  ikke har mere tålmodighed så filtrer du blomsterne fra gennem et kaffefilter eller et klæde. Så lader du snapsen hvile i en måneds tid. Du kan sagtens drikke den med et samme, men prøv at lave en ekstra flaske og gem den i nogen år , den vinder ved lagring.

sørg for at opbevare den mørkt og køligt, så beholder den sin fantatiske røde farve.

Den er god mod en vinterdepression og smertestillende.

Den er god en vinter aften hvor du trænger til ny energi.

Hyldeblomstsnaps:

Du skal bruge et syltetøjsglas med tætsluttende låg

1 flaske alkohol

Det er meget nemt at lave hyldeblomstsnaps, du skal blot ud og plukke en go håndfuld skærme fra det udsprungne hyldetræ. Husk at tage de klaser som er fuld udsprungne.

Hvis nødvendigt så skyld skærmene med forsigtighed

lig de skyllede skærme  i syltetøjsglas, og hæld vodka eller brøndum på så alle klaser er dækket.

Lad det trække i ca 5 til 7 dage .

filtrere gennem et klæde eller kaffefilter og smag til .

Denne snaps er en rigtig sommersnaps, som ikke egner til til at gemme for længe. Man kan hælde snapsen  på plasticflasker og lægge dem i fryseren, til en go varm sommeraften.

 

Hyldeblomstsnaps lavet på mæsken :

Hyldeblomstsnaps er lavet på mæsken altså det man siger fra når man laver hyldeblomstsaft.

Du skal bruge : Et syltetøjsglas med tætsluttende låg

1 Flaske alkohol

Mæsken fra en portion hyldeblomstsaft.

Når man har siet hyldeblomstsaften lægger man mæsken over i  et syltetøjsglas og hælder vodka over.

Lad det stå et par dage og trække, si mæsken fra og lad snapsen stå og modne  nogen dage - så længe man har tålmodighed til. Det bliver den ikke ringere af.

Snapsen er sød og stærk og den smager vidunderligt af hyldeblomster. Man kan hælde snapsen på plasticflasker og lægge dem i fryseren, god til en varm sommeraften.

Morgenfruesnaps:

Du skal bruge 1 flaske alkohol

1 syltetøjsglas med tætsluttende låg

Pluk en masse blomster fra morgenfruen, tag alle de smukke orange blade og put dem i et glas.

Overhæld dem med 3 gange så meget vodka som blomster

Lad det lagre en uge , Filtrer det gennem et klæde eller et kaffefilter, og fortynd eventuelt eller lade det stå som essens.

Dette er en sommersnaps, men kan med fordel gemmes om den så bliver bedre eller ej i smagen.

Den er perfekt til en kold vinteraften hvor kroppen er gået lidt i davle.

Hasselnødsnaps:

Du skal bruge 1 flaske alkohol

1 syltetøjsglas med tætsluttende låg.

1 syltetøjsglas fyldes havlt op med grønne hasselnødder

Fjern bladsvøbet fra hasselnødderne, knæk nødderne let med en nøddeknækker. Kom nødderne i syltetøjsglasset, hæld vodka over og lad det trække i 4 mdr. eller mere med låg på. Filtrerer herefter indholdet gennem et kaffefilter eller klæde, og fortynd efter smag,  hældes på en flaske eller karaffel, lad nøddesnapsen stå og hvile i ca 14 dage inden det drikkes. Vinder ved lagring.

 

Ravsnaps :

Du skal bruge 1 flaske alkohol

1 syltetøjsglas med tætsluttende låg

25 gram ravstykker ligger du i glasset og overhældes med vodka.

Det skal lagre uforstyrret  i 8 uger

filtreres gennem et klæde eller kaffefilter. Det skal fortyndes en hel del, da både smagen og virkningen er meget kraftig. En snaps som skal prøves, Sevle ravstykkerne kan bruges igen og igen til de ikke mere giver smag.

så du kan roligt læne dig tilbage og smage på 25 millioner år gammel rav.

 

 

Gransnaps :

Du skal bruge :

Fyld et syltetøjsglas ca 1/3 op med helt  friske granskud (april - maj )Fyld glasset op med alkohol og lad det trække 1 til 3 uger . Når tidsangivelsen er så upræsis, er det fordi, det er dine smagesløg, der skal afgøre hvor længe den skal trække. Du kan også lade den trække endnu længere tid.  Den vinder ved lagring. Filtrer gennem et kaffefilter eller et klæde og lad snapsen lagre i mindst 2 mdr. Det kan godt være at den smukke lysegrønne farve ændrer sig til det gul-brune, men smagen ændrer sig også i positiv retning

Abrikossnaps :

Du skal bruge : et tætsluttende glas med låg.

1 Flaske vodka eller Brøndum snaps.

60 tørrede abrikoser som man deler og ligger i glasset , vodka over .så skal den stå i ca 15 dage. Filtreres gennem et klæde eller et kaffefilter.

du har nu en rigtig go essens som du kan fortynde som du har lyst til eller som her.   1 : 2 eller 1 : 3.

En rigtig god damesnaps, som kan nydes på alle tidspunkter.

 

 

 

Lige et par stykker mere der er filtreret og monteret med nye etiketter.

Et lille udvalg af noget af min kryddersnapsesamling :  Kryddersnapse  med nye etiketter

``Valnis Snaps``

Sidste nye skud på stammen.

Du skal bruge :

En stjerne anis

Valnødde essens

Alkohol

lad den stå i et par mdr så bliver den rigtig god.

Porse på rakler :

Du skal bruge :

1 syltetøjsglas med tætsluttende låg.

1 flaske vodka eller brøndum 70 cl.

1 dl porse rakler ( Ikke helt lukkede og ikke helt åben)

plukkes i april - maj måned (eller før pluk en buket og stil dem ind i  varmen i vand så åbner raklerne sig)

fyld porseraklerne i en syltetøjsglas og fyld vodka på så alle porseraklerne er dækket. I starten flyder raklerne ovenpå men med tiden falder de til bunds.

sæt låg på glasset og lad blandingen trække i 4 - 5 dage og gerne længere . Du ser straks at snapsen får farve.

Si raklerne fra genmen et kaffefilter eller klæde, og hæld snapsen på flaske.Lad snapsen stå en måned  inden den drikkes , den bliver bedre og  mildere jo længere den står.

Måske synes du at snapsen er blevet for kraftig , så prøv blot at fortynde den 1:3

En porsesnaps på rakler ændrer farve med alderen

En porsesnaps kan plukkes året rundt.Den kan også laves på blade og grene. og samme fremgangmåde.måske lidt længere trækketid med porsegrene.

Paradisæblesnaps :

Du skal bruge :


Et syltetøjsglas med tætsluttende låg. 

1 flaske alkohol

En god håndfuld fuldmodne paradisæbler.

Du plukker paradisæbler når de er modne.

Skyl paradisæblerne skær den i kvarte  og fjern alle kærner.

Men husk at  paradisæblerne skal være helt tørre inden de kommer i syltetøjsglasset. Lad dem evt. tørre på et klæde

Fyld syltetøjsglasset halvt op med paradisæbler og overhældes med vodka så alle æblerne er godt dækket.

Vend og ryst glasset  og stil det væk bagerst i skabet (gerne køligt ) i ca 10- 12 mdr..

Filtere snapsen gennem et klæde eller kaffefiltre.

Du vil få en meget fin essens som er meget drikkevenlig

Vent yderligere i ca 14 dage til en mdr...så er den klar.

En rigtig  god damesnaps..

Slåen Snaps :

Du skal bruge :

1 flaske alkohol

Syltetøjsglas med låg

Ca 2 dl slåen kommer an på hvor stor glasset er ,men fyld det halv op med slåen.

Husk slåen skal have frost inden du bruge dem...så giver de er mere fyldig og blød smag.men man kan snyde og plukke dem og lægge dem i fryseren i ca et par døgn.

Tag dem op af fryseren (de skal tø op i syltetøjsglasset )tilsæt vodka og så er det bare at vente  i ca 5 mdr..der tager du alle slåen op af essensen og piller kødet af stenene og smider kødet væk. så har du nu kun de rene sten. dem kommer du igen i essensen og lader dem ligge i ca 2- 4 år. så får du en fantatisk dejlig slåen snaps. du kan evt også tage stenene op, og knuse dem forsigtigt med en hammer så  nødden kommer til syne. så det kun er nødderne der trækkes på, så får du også en fantatisk dejlig snaps på denne måde.

dDet siges at stenene er giftige  den indeholderet stoffet amygdalin som i vores maver bliver omdannet til blåsyre ,men i så små mængder som der er her er der slet ikke nogen fare Duften er macipanagtig.

En fantatisk lækker snaps ,der helt sikker vinder ved lagring.

 

Stikkelsbær Snaps :

1 flaske alkohol

Et syltetøjsglas med tætsluttende låg

Ca 2 dl. modne stikkelsbær

Pluk stikkelsbær når de er modne i ca 7 mdr...

Del den og lægge  dem i et syltetøjsglas  sæt låg på , tilsæt vodka

og lad dem gerne trække i 6 mdr eller op til 1 år.

Sig stikkelsbærene fra gennem et klæde og hæld snapsen på en karaffel. den må meget gerne lagre i ca 3 til 5 mdr efter.

 

 

Snaps på Egestave :

0,75 l vodka eller brøndum

2 - 3  tørrede egestave ca 1,5 x1,5 cm

Læg egestavene i en flaske vodka og stil den helt bagerst i skabet i 4  år, så får du en vidunderlig Whisky.

Vent gerne flere år du bliver ikke skuffet.

Kaffe vodka / Snaps:

Alkohol

Vand

Sukker

Friskmalet kaffe. (gerne meget grov malet )

Find et syltetøjsglas med en stor åbning og med tætsluttende låg og plads til 1,3 l. skal kunne lukkes helt tæt.

Hæld sukker og vand i en gryde og bring det langsomt i kog til alt sukkeret er opløst. Derefter lad det køle  lidt af.

Hæld vodka og den friskmalet kaffe i  syltetøjsglasset sammen med  den afkølede vædske fra gryden.

Vend glasset et par gange  så alt er blandet sammen.og stil den så bagest i skabet i 6 mdr.man kan lige vende blandingen hver anden mdr.

Filtere gennem et finmasket  klæde eller sigte, det gør ikke noget der er en smule grums tilbage når det er filteret.det smager man ikke

Der bliver 1 l og en sjat...skal nydes ved stuetemperatur

Den smager nærmest ligesom kahlua, bare ikke  nær så sprittet

Snaps på Valnøddeskaller :

10 modne tørrede valnødder

Knæk dem og pil nødden ud af  skallen

Fjern alle de små fine skaller der er indeni skallen

Knæk dem i mindre stykker

Find et syltetøjsglas med tætsluttende låg og put dem deri, sammen med alkohol så alle skaller er dækket

Lad det trække i lang tid ca 8 mdr..

Efter ca 7,5 mdr tilsættes ca 40 rosiner

Lad den trække yderligere 14 dage , inden den filtreres .

Farven er smuk gyldenbrun , ikke som den rigtige valnøddesnaps meget mørk/sort.

Smagen er let sødlig med et bittert strejf af valnød.

tyttebær snaps

Tyttebær Snaps:

150 g  tyttebær

1 flaske alkohol

Et syltetøjsglas med tætsluttende låg.

sukker efter smag

trækketid ca 5 mdr.

filtreres gennem  kaffefilter / klæde

kan med fordel gemmes yderligere i nogen mdr. vinder ved lagring.

Sveske Snaps:

Du skal bruge

500 g svesker uden sten

Et syltetøjsglas med tætsluttende låg

1 flaske alkohol

evt  sukker.

Hæld svesker og vodka i glasset og lad det trække i en mdr

filtrer sveskerne fra , og smag evt til med sukker

lad snapsen lagre i yderligere 10 - 12 mdr

Valnøddesnaps :

Det skal du bruge til 8 - 9 flasker valnøddesnaps.

4 -5 grønne valnødder

1 flaske alkohol

plastic handsker

en ordenlig røvfuld tålmodighed

der siges i snapse / valnødde kredse at d. 8 / 8 er valnødde dag, så der skal de grønne valnødder plukkes, eller inden alt for længe, inden de danner en hård skal.

Flæk de grønne valnødder i kvarte, det er en god ide at du bruger plastic handsker, da valnøddesaften farver alt, og næsten er umuligt at få af.

Smid de kvarte grønne valnødder i et stort syltetøjsglas med tætsluttende låg ,og hæld vodka over så alle valnødderne er dækket.

Så er det sådan set bare at vente ..... og vente.

De første dage lader du glasset stå fremme, så du kan se, hvordan vodkaen stille og rolig bliver grøn i løbet af et par timer,hvorefter den langsomt bliver hel sort, nu kan du sætte den ind i et skab og ikke tænkte ret meget på den ,den skal bare iltes, ca 1 gang pr mdr..

Der er nogen som filtrerer nødderne mellem jul og nytår, og andre som venter, til det næste hold grønne valnødder skal sættes over.

Når du har besluttet dig for at komme videre, så filtrerer  du valnødderne fra den sorte væske, og du har nu en essens som du kan gøre to ting ved. Enten lagrer du selve essensen yderligere, eller du fortynder essensen med vodka/snaps.

Der er mange forskellige meninger om hvor meget man skal fortynde essensen, nogen siger 1:6 andre siger 1:100 forsøg dig frem og find den smag som passer dig bedst !

Når du har fortyndet essensen, skal du bare huske på at, den fortyndede snaps stå i mindst 14 dage inden den er drikkeklar,helst en mdr eller længere ...

Vælger du at lagre essensen  længere så  vil du nå anerkendende nik fra mange valnødde entusiaster,  lagrer du den i mindst 7 år, så er du ved at være oppe i superligaen !!

Det siges at en valnødde snaps er bedst efter 7 år, så her er tålmodighed en dyd .

Blåbær snaps

Blåbær Snaps :

Blåbær kan købes i de fleste supermarkeder hele året

De danske bær plukkes i juli - septemper, de er lidt svære at finde.

Fyld et syltetøjsglas  med tætsluttende låg, halvt op med blåbær. Alkohol over så alle bærrene er dækket.

sæt låg på glasset og lad blandingen trække en 1 mdr

sigt gennem et kaffefilter eller et klæde og hæld snapsen på flaske

får snapsen lov til at trække længere, fåes en mere sød og fyldig snaps,

trækker den 1 år bliver det som kirsebærvin.

Havtorn

Snaps på Havtorn :

Pluk havtorn når de er modne.  juli - august mdr

Læg dem i fryseren  natten over, så er det nemmere at plukke  bærrene af grenene.

Brug et syltetøjsglas  med tætsluttende lå, bærrene dækkes med vodka og lad det stå i ca 5 mdr..

Fortyndes  med alkohol efter smag ,eller blandes op med porsesnaps

1/3 havtorn

2/3 vodka (smagsløs)

efter 3 uger er den god

ratzeputz

Ratzeputz Snaps :

150 g tørrede tranebær dækkes med en flaske alkohol

trækker ca 3 uger

Filtreres gennem kaffefilter eller klæde, tilsæt 7 - 9 dråber tabasco eller flere hvis du tør !!!

 Chokolade Snaps :

 Sukker

 Vand

 Alkohol

 kakao

 vanilje stang ( Delt )

 1 : Bland sukker vand og kakao i en gryde ,bring langsomt i kog ,rør ind imellem . Reducer varmen,rør til sukker og kakao er opløst,lad det køle af.

2 : Hæld det i et glas; hæld vodka og vanilje i . Luk det tæt til og placer det koldt og mørkt i ca 14 dage.. Ryst det hver anden dag

3 . Filtrer genmen et  vådt kaffefilter / klæde direkte ned i et glas. Filteringen vil tage et stykke tid da væsken er meget tyk, skift kaffefilter halvvejs, hvis uklar filtrer igen.

4 : Dæk det til og lad det stå koldt og mørkt i mindst en mdr..

Safran snaps

 


Safran Snaps :

Varmblodig snaps.

1 brev safran, 0,5 g, dækkes med en flaske alkohol, tilsæt en spsk, fennikelfrø samt revet skal af en citron, trækker i 5 dage.

Filtrer gennem kaffefilter/klæde.